Origineel Oud Schouws Bakkersrecept (uit grootvaders receptenboek)
Voor het maken van: SCHROÂSELS.
Ingrediënten:
A)
- 250 gram bruine stroop
- 250 gram bruine suiker
- 100 gram water
Bij elkaar in een pannetje aan de kook brengen.
B)
- 650 gram Zeeuwsebloem
- 12 gram Kaneel
- 8 gram gemalen anijszaad
Dit alles door elkaar heen zeven.
De kokende stroop (A) door de gezeefde bloem/kruiden
(B) voegen en samen met een houten lepel door elkaar mengen.
Tot een homogeen en taaie massa.
Na afkoeling het deeg vermengen met:
C)
- 7 gram natrium-bicarbonaat (=zuiveringszout)
- 15 gram ammonium-bicarbonaat
Goed door elkaar werken!
Daarna het deeg dun uitrollen en uitleggen op een beboterde bakplaat. De bovenkant van de deegplak met melk bestrijken.
Afbakken in hete oven van +- 230˚ gedurende 10-12 minuten.
Na afkoeling de verkregen dunne koekplak snijden in rechthoekige plakken van 8x 20 cm.
(Het is noodzakelijk de koekplak na het bakken af te dekken met een vochtige doek, zodat het oppervlak niet teveel uitdroogt, doch zacht blijft; dit zal ook het snijden bijvoorbeeld de volgende dag vergemakkelijken.)